29 oktober, 2011

litterär lördag

Författarskapet: alls icke självvalt. Snarare ett plågsamt kall i ständig kamp mot skiljetecken och kasus. En Författare är blott en simpel hantverkare. Eller nej, bättre opp; ett verktyg. Författaren har endast att öppna sina sinnen och låta den gudomliga inspirationen; konstens kraftfulla energier, strömma genom sitt medvetande och som ett ödmjukt redskap i händerna på något utanför förståndets räckvidd formulera det outsägliga på ett för den obildade massan begripligt språk.

Andra skyldigheter kan vara att inför boksläpp posera med katt i bibliotek. 


Författaren uppstiger i gryningen och vandrar andäktigt mellan mot himmelen stigande - ständigt stigande. Insuper och gör sig till ett med dess växtkraft. Vänder sedan hemåt mot skrivbordet; värvet. Furiöst, nästan förtvivlat, kastar författaren ner de fördömda orden; först på måfå sedan allt mer strukturerat, tills de hamnar i den sedan länge förutbestämda ordning som giver konstnären ro.


Resten av dagen tillbringas i intellektuella vänners sällskap. Kaffe dricks och världspolitiken dryftas på ett initierat sätt.

2 kommentarer:

MissAnnaLi sa...

Men Å vad bra!

Adina sa...

haha, du är ju för bra.
Det är viktigt att inte falla in i ett, för de mindre bildade, exkluderande språkbruk. Du klarar balansgången galant.