Hur fungerar oslagbaraonsdag?

Projekt OSLAGBARAONSDAG föddes senvåren 2011 i det lilla samhället Dals Långed, Sverige, under vår studietid på Steneby- Institutionen för Konsthantverk och Design. Det som startad projektet var idén om att snarare ta vara på sin kreativitet än att bara låta snacket gå. Och att ha roligt.

Projektet fungerar så här:
Under de två originalomgångarna av OSLAGBARAONSDAG har projektet löpt under två veckor åt gången. Under dessa två veckor har varje dag haft ett tema och detta tema har fungerat som inspiration till hur vi ska klä oss.

Temat måste alltid börja på samma bokstav som själva dagen (tex. Metamorfosmåndag eller Filmstjärnefredag) men är sedan helt fritt att tolka som man vill. Temat bestäms, på rullande schema, av en utav de sju besättningsmedlemmarna på OSLAGBARAONSDAG och ska sedan sms:as ut kl.07.00 varje morgon. Detta för att undvika att få för mycket tid att tänka, utan att man ska handlar mer instinktivt.

Innan dagen är över måste alla medverkande göra ett blogginlägg där bild på outfiten plus en kort motivering till valet av kläder ska finnas med.

OSLAGBARAONSDAG 1.0 gick av stapeln april/maj 2011 och OSLAGBARAONSDAG 2.0 i oktobersamma år.