27 november, 2011


Då, 2000-2001


Nu, 27 november 2011

Enligt efterforskningar på dagens tema föddes Cher 1946. Träffade Sonny, sin andra hälft 1962. Hon var då alltså 16 år gammal.

Jag har valt att klä mig i samma kläder och stil som jag hade när jag själv var 16-17 år. Åren 2000-2001. Det är inte alls ovanligt att jag blir nostalgisk. Men idag blev jag det på riktigt. Kollade i gamla fotoalbum. I min låda med smycken. I min garderob. Sminket. Skorna. Det fanns många fina minnan kvar i dessa saker. Jag trivs med min outfit. Det är mycket färg. (Jag som nu för tiden mest har svart...) Och roligt. Som utklädd till en yngre mig. Och jag minns vad mycket roligt jag gjorde och vad jag trivdes. Jag gick i ettan och tvåan på gymnasiet. Samhällsprogrammet. Elevrådsordförande. Hela sommrarna ägnade jag åt att jobba lite på älderboendet i min lilla småländska hemort och att åka på alla festivaler jag kunde. Hultsfred. Arvika. Emmaboda. Musik var och är otroligt viktigt. Uppleva musik live. Träffa nya människor. Jag gjorde vad jag helst ville.

Det bästa med att vara nostlgisk idag var att komma fram till att jag en dag i framtiden kommer se tillbaka på den tid jag nu lever i och vara lika nostlgisk. För oj vad skoj jag har. Jag gör precis vad jag önskar. Pluggar masterprogrammet i textil konst. Jag skulle inte vilja byta liv, sysselsättning, inkomst, hem för fem öre. Träffar så mycket intressanta människor. Träffar nya människor, vänner och inspireras. Jag skapar. Jag njuter och har sjukt roligt. Hela tiden. Nästan. Tänka sig att jag känner så väl igen mig själv men samtidigt vilken skillnad. Utveckling kanske det kallas? 10 år senare gör jag alltså vad jag helst vill. Fortfarande. Jag ska fortsätta med det. Nu och då. Framtiden. Fin känsla.

Tack för en rolig dag, Oslagbara Onsdag!

Frida Gregemar

1 kommentar: